Miss Lulu's White's Red Hot Creole Jazzband can be heard
playing on the following recordings;

"100 jaar King Oliver 1885-1985"
Old Jazz Breda vol. 3 IC 1415184

"16th international Jazz Festival Breda 1986"
Feel that Jazz vol. 25

"Miss Lulu's White's Red Hot Creole Jazzband
That Sweet Something Dear" vol.2

"Miss Lulu's White's Red Hot Creole Jazzband"
Cat CD-6808

"26th Jazz Festival Breda 1996"
FTJ CD 39

Snatches of Miss Lulu and Guest
"Daddy's edition Black and White"

"5 lustrum concerts Miss Lulu and Guests"

"Featuring Alain MarQuet and Daniel Huck
stomp off label"


Artikel uit BNdeStem

Hete jazz van Miss Lulu uit Breda

Woensdag 4 mei 2007 - Het www biedt een schat aan informatie. In een flits surf je van de ene kant van de wereld naar de andere. Maar nuttige, leuke of interessante informatie vind je vaak dicht bij huis.

BN/DeStem belicht wekelijks een Bredase site. Deze week: misslulu/

Als je bovenstaand internetadres intikt, ik geef toe, dat kost even tijd, kom je uit bij Miss Lulu White’s Hot Creole Jazzband.

Inderdaad, een lange naam. Maar deze band bestaat ook al lang, 25 jaar zelfs. Om vergissingen te voorkomen. Deze Miss Lulu komt niet uit het diepe zuiden van de Verenigde Staten, maar wel uit het zompige zuiden van Nederland. Om preciezer te zijn, Breda. Om nog preciezer te zijn: stamkroeg Oncle Jean in het Ginneken.

Miss Lulu, ik hou de naam van de band voor het gemak wat korter, draaft zaterdag op tijdens het nachtconcert op het Jazz Festival in Breda. De band sluit daarmee haar 25-jarig jubileum af.

Op haar eigen site is meer informatie te vinden over dit bijzondere optreden. De tekst is in het Nederlands. Voor de rest is alle informatie in het Engels. Waarmee duidelijk wordt dat de Bredase Miss Lulu internationaal is ingesteld. Wat heet, het gezelschap heeft al heel wat jazzpodia in Europa beklommen: Hamburg, Parijs, Boedapest, Londen. Het is slechts een greep uit de muzikale stedentrips van Miss Lulu, die voor alle duidelijkheid de muziek van King Oliver koestert. Op de site is een filmpje van de band te zien. En je kunt een keuze maken uit negen muziekfragmenten, die je zelf kunt selecteren.

Wie alvast in de stemming voor het Jazz Festival wil komen, moet maar eens luisteren naar de Working Man Blues of de Chattanooga Stomp van Miss Lulu uit Breda.

Peter Vierenhalm